Bilene på lagring på skogen

Se også
Introduksjon og medieomtale
side 1
  Bilder fra Kløfta-skroten side 2
Hva skjedde med bilene? side 4

eier: Birger

 

Her kommer en del bilder som Kjetil Furuberg har kommet med, velger å gjengi både bilder og kommentarer slik det kom fra han, altså:
 
bildekommentator og fotograf; Kjetil "Tildrup" Furuberg
 

 

 

Terje Weldingh og Bjarne Bergersen prøver å få liv i den røde GMC'en. Magnar Hvarstad bivåner det hele. Etter min erindring var staheten til Weldingh bortkastet akkurat i dette tilfellet, om ikke ellers.
 

 

 

 

 

'30-mod. A-Ford, Pick-Up ; Kjøper : Roald Vestli.
 

 

30-mod.A-Ford, Pick Up ; Interiør, Finishen gjenstår Roald...!
(Samme bil som i bildet nr. 2)
Prosjektet ble påbegynt restaurert og solgt videre til en ung gutt på Kongsvinger!
Vi håper å komme tilbake til denne med bilder av ferdig bil ;-)
 

 

 

 

Ca '28-mod. Peerless og '46-mod.Wolsey ; Kjøpere : Albion-Klubben.
 

 

Ca '28-mod. Peerless fra forrige bilde
 og, Ca '28-mod. Auburn (russebilen) ;  (kjøper : Per Olav Berger )
og '36-mod. Willys  ; (kjøper : Jan Ole "Jørgen" Wais)
31 Ford Pickupen som Roald kjøpte skimtes også.
 
 '58-mod. Plymouth og '51-mod. Oldsmobile Rocket-88. ; Husker ikke kjøper på Plymm'an, men Oldsmobilen havna vel hos bilsamleren på Sander. (nabo'n til Larser'n)... sammen med bla noen Dkv'er... if my memory serves me well !
1916-mod. Hupmobile. med tre-eiker ! Denne var det visse personer i miljøet som siklet veldig på. Det gikk bla andre rykter om at noen av de som siklet, allerede hadde vært å plukket litt deler før vi overtok på Kløfta..., men Kløfta var så full av rykter at det er umulig å si noe sikkert om det. Jeg vet ikke om Per Olav Berger også kjøpte denne, men jeg synes å huske det. Han kjøpte uansett 3 eller 4 biler på auksjonen på Dulpetorpet. Bla andre '28-mod.Auburn. og så var han vel involvert i Peerless kjøpet via medlemskapet i Albion-klubbe. (?) Bilen bak denne husker jeg heller ikke hvor og hva var fra. andre som husker ?
 
Vintage-Tin ; Bakenden på '57-mod. Chevrolet Two Ten, som stod på jordet foran den andre boligen på tomta. Denne tror jeg ikke var så dårlig da den hadde stått mye mer oppå bakken og under et leskur. Husker ikke hvem som ble med denne heller dessverre. Bak denne er det mye annet vemodig rustent, bla annet ser vi bakenden på '38-mod. DeSoto'n. Kan også være at fronten på Pick-up'en vi ser bak Two Ten'en er Diamond-T trucken som Kvesetberg kjøpte... men som sagt....... who can say for sure ?
Her er '33-mod. Diamond-T 'en ; Kjøper : Tom A. Kvesetberg...So No Do...ubt !
 
'38-mod. Køln-Ford..., og jaggu ser det ikke ut som unge Larser'n hadde rett. Dette er en convertible, og da neppe den som "propan" , "Jørgen" og "Skigar'n" sto foran på forrige bildeserie... et fortreffelig eksempel på at jeg kan ta feil. Bakom synger skogene, holdt jeg på å si, og det gjorde de vel og gjør vel forhåpentlig fremdeles, men det jeg skulle si her var at her skimter vi Hudsom-Limpan som Kjetil Lønhøyden skremte "katta ut av"... samt en '56-mod. Ford Crown Victoria??, i de helt rett fargene.
 
'38-mod.DeSoto ; Kjøper : Arne "Sandblåser'n" Øverby. Dette var en av de tøffeste bila som stod der nede, da etter min mening selvsagt. Jeg tror jeg har rett når jeg sier at denne heller fikk d en tiltrengte pleie etter auksjonen, og tar jeg ikke mye feil står den bak jord-vollen ved trafikkmaskinen / innkjøringa til Roverud langs Riksvei-3.
I alle fall gjorde den det for et par år siden når jeg var å så på den.
 
'52-Chevrolet Fleetline som undertegnede kjøpte. I ettertid har det vist seg at denne bilen ble kjøpt med det motet som vokste i takt med at vi skjønte at vi ville klare den oppgaven det var å berge disse bilene. Denne hadde liggi med ramma og nedre delen av karrosseriet nedi i bakken, og var sjanseløs å få ut før tælan hadde gitt seg. Den var derav så rusten at ramma var ubrukelig, og karrosseriet satt så dårlig fast at vi trudde det skulle lette på vei til Dulpetorpet. Det ble senere skaffet tilveie en bedre ramme som Bendt "Bæver" Nygård vist om på Eidskogen. Denne ble kjørt til NGM for sandblåsing og lakering. Jobben ble gjort av Jan Snare og betalinga var ei flaske whiskey og ei konjakk. Bilen ble solgt ettersom motet sank, til Tommy Scott Jensen, som trengte en utfordring. Jeg tror han fikk det.
 
Vil den ikke starte ??? Terje Weldingh, Bjarne Bergersen + den ukjente med ryggen til på forrige GMS' bilde. Terje er nok mannen vi kun ser ene beinet på, på forrige GMS-bilde..., der han er i lett trav på vei inn på verkstedet for å hente flere hjelpemidler. Tredje-mann er ikke godt å se. Dersom noen kjenner seg igjen må de bare rope.
 
'34-Chevrolet 4-d ; Kjøper Magnar Hvarstad. Denne finnes fortsatt i hans eie, men var også veldig dårlig, så han kjøpte en til, av Tom A. Kvesetberg, som var så mye bedre i grunnskikk, at han valgte å beholde den som "objekt", og denne som delebil, da denne var mer komplett enn den han kjøpte av Tom. Bilen stod, sammen med '52-Chevrolet som jeg kjøpte, og sto like ugunstig til for ramme og understell. De stod begge på baksiden av det skjulet vi måtte rive for å få ut to av de bla GMC'a. ikke langt fra '58-Chevrolet Delivery'n som Terje Weldingh ble ved. Bilen ved siden husker jeg dessverre ikke hva var, eller om den kom fra Kløfta... Noen andre som husker ? I Bakgrunnen tror jeg vi ser Ford-kranbilen som Vidar Kristiansen "kjøpte" av oss, dog synes jeg det er merkelig, for jeg trodde den ble kjørt direkte til Nordskogveien. Men bilder lyver vel mindre enn hukommelser. Bak der igjen skimtes den største av de Røde GMC'sene der skiltet med merket "Leievogn" fortsatt satt på om jeg ikke husker feil.
 
bildekommentator og fotograf;
 Kjetil "sir William Tildrup af Rustadmyra" Furuberg

 

Se også
Introduksjon og medieomtale
side 1
  Bilder fra Kløfta-skroten side 2
Hva skjedde med bilene? side 4