Bilder fra Kløfta-skroten

Se også
Introduksjon og medieomtale
side 1
Bilene på lagring på skogen side 3
Hva skjedde med bilene? side 4

eier: Birger

 

Her kommer en del bilder som Kjetil Furuberg har kommet med. Kjetil står for mesteparten av bildekommentarene, det er dog  muligheter for tilleggs-kommentarer, send disse til oss på e-post
Bekreftelse på at det er aktuelle personer mottas også med takk!
 

 

 

Hærlige bilder fra redningsaksjonen. Dette er vel den 50 Chryslern som Arne  Bekkan begynte på, men solgte før den ble ferdig... Utrolig tøff som du kan lese reportasje om i Amcar nr 7 august 1997.  Ser ut som det er Arne D. det som står i bakgrunn. Figuren i kjeledressen er Steinar Kisamoen.
 

 

 

 

 

Terje "åh-meijn"* Welding hjelper Vidar Kristiansen fra Viking å tauer opp en av GMC's'a fra langtidsparkering i Kløfta-leire.
*kallenavnet fra en av Weldinghs mange solør utrykk...
 

 

 

 

 

Ove "Propan" Rudseter (som hadde 69 Olds F85 to dørs stolpe i mange år?), Dagfinn "Skigardn" Nygård (61 Ford Fairlaine), Jan Ole "Jørgen" Wais (som tok vare på en 36 Willys fra Kløfta) ved gul/lys tredvetaller (Kjetil lurte på om det var Køln-Ford?, men den var vel convertible?)
 

 

fra venstre ; Bent "Bæver" Nygård, Stig "Pønker'n" Nerdrum, Bjarne "?" Bergersen, Pål Braskerud, Med ryggen til er uvist, husker ikke hvem som pleide å ha grønne gummistøvler, men det kan ha vært "Mr.Walker" fra de dype skoger, alias Kristian Pedersen..., Correct me if I'm wrong ! I might be ! +Dagfinn "Skigaar'n" Nygård, på hue i trillebåra, ikke uvanlig.

Bildet er tatt føre Stig fant den påståtte kalven, og det er fortsatt optimisme å se i de fleste ansiktene. Foran GMC'sen stod Hudson -Limpan, som Kjetil Lønhøiden gikk bort til og uttalte de uforglemmelige ordene ; Fytti Katta å' tøff bil ! og dermed skremten opp ei katte som lå og sov i baksetet, og kom ut som et lyn, og skremte fliret av'n, men mange andre fikk heldigvis tak i det fliret. ("Fytti katta" var et populært uttrykk fra en Dizzie Tunes revy som gikk på den tiden, og det er selvsagt en Gunnstrøm-replikk)

bildekommentator og fotograf; Kjetil "sir William Tildrup af Rustadmyra" Furuberg

 

Her er 55 Chevrolet " to toppern" som familien hadde reservert, de hadde også reservert en 46 Ford coupe. 55 Chevyn var så rusten at en kunne vurdere å bytte taket... ++
 
Veien forbi var en tørr velsignelse i forhold til den våte og sølete "skroten"
 

 

 

 

Terje Weldingh inne i traktoren,
Dagfinn "Skigaar'n" Nygård på utsiden, samen med en ukjent, og lengre bak Arne D. Bekkan, Samt enda lengre bak...; trolig Bent "Bæver" Nygård, Bjarne "?" Bergersen, og Stig "Pønker'n" Nerdrum.
 

 

 

 

 

Fortsatt opptauing av GMC'Sen.
"Leo" fra Kristiansen Bilberging, Stig "Pønker'n" Nerdrum med ryggen og hår stikkende ut bak Capsen ! Terje Weldingh i Traktoren som vanlig. Mannen med blå jakke og olabukser og blå jakke er jeg ikke sikker på...
 

 

 

 

 

Den gule "Køln-Forden"; Jan Ole "Jørgen" Wais, Dagfinn "Skigaar'n" Nygård, Ove "Propan" Rudseter. Sannsynligvis skyldes jubelen at en eller anen fant ei flaske sprit bak i bilen. Jan Ole tar æren for det på bildet i alle fall.
 

 

Tom A. Kvesetberg, på en av de tyngste dagene der borte, da alle
for vår del interessante biler var bortkjørt, og mesteparten av det uamerikanske var fraktet på lindeberg-skroten eller solgt på rot...;
Vi hadde bare igjen å fullføre kontrakten...; nemlig å fjerne alt som hadde med laste-/-bil/motorsykkel og deler å gjøre, og det var det ikke så rent lite av, og det gikk j.... tregt å håndplukke dette oppå lastebilene å kjøre det til Lindeberg skroten, vi fikk vel i høyden tatt en bil pr dag, og dette skjedde mest på kveldene etter ordinær arbeidstid, og futten begynte å gå ut av oss, og det var ikke mange av oss igjen der nede. ...Tom A. Kvesetberg, undertegnede, Stig Nerdrum, Terje Weldingh, Nils Westerbakk, og noen flere. Jeg tror det var seks stk av oss som fikk utdelt en flaske Jack Daniels og en gravert vase fra klubben for godt utført avtale.
"But I may be wrong" men det står helt sikkert i referatene mine fra den tiden.

 

bildekommentator og fotograf;
 Kjetil "sir William Tildrup af Rustadmyra" Furuberg

 

Husk at vi trolig... viser video fra Kløfta skroten på cruising 7 mai 2003. Møt opp!

update nov 2004: Vi kommer trolig til å gi ut videoklippene fra Kløfta på DVD i forbindelse med 20 års jubileum og publisering i AMCAR.
 

Se også
Introduksjon og medieomtale
side 1
Bilene på lagring på skogen side 3
Hva skjedde med bilene? side 4