1976 Chevrolet Nova

eier: Torleif Pedersen

 

 

 

Bildet fra når Torleif tok ut Novan 2002. Han har her ikke fått tid til å montere skilter.  Novan er visst heller ikke nyvasket. Interiøret var derimot reint og fint med third-gen-camaro stoler i recaro stil, stolene er i samme fargen som resten av interiøret. Dashbordet er diskré ombygget med full "after-market" instrumentering. Nye fete Centerline felger kler bilen godt.
 

 

 

 

 

Novan er en diskré bil, noen vil sikkert også si kjedelig, men her er jeg absolutt ikke enig. Disse bilene har samme subframes som Chevrolet Camaro fra samme år. I realiteten er dette en Camaro med annet karosseri. Og de fleste kjenner vel til mulighetene med second-generation Camaro. I hvert fall de som leser Hot Rod. Car Craft, Super Chevy, Popular Hot Rodding etc.
Novan var i utgangspunktet en billig bil, men fikk etter oljekrisen tidlig på 70 tallet ny status og ble en mer påkostet modell. Modellen som er avbildet her er dermed mer klart euroinspirert og påkostet en tidligere modeller. I tillegg er dette en litt dyrere Concours  utgave.

 

 

 

 

Her er Novan på plass på Våler banen for å få testet seg litt. Slik skal det være : Dette er moro med bil, og disse bilene har potensiale til å kjøre svinger. I slik miljø ser denne "familie-raceren" potent ut, og den mister litt av det "sleeper" preget den har i vanlig trafikk. Ikke så lett å lage "sleeper" av en amerikansk bil i Norsk bilmiljø, men denne Novan har som nevnt potensiale...
 

 

Selv om det på bildet ser ut som en "negerlandsby" under panseret, (det vil si at maskinen trenger en vask) er dette absolutt ikke noe å skjemmes for. Novaen er godkjent med 454 big block som her synes. Motoren er i følge motornummerett en LS-5. Denne er gjennomgått og har litt vassere kam og en Carter Afb. Klassiske Cal-custom deksler er et godt utgangspunkt. Regner med at Torleif "skiner" opp litt i maskinrommet her i vinter.
 
Novaen møtte også opp på cruising, men håper den møter oftere i 2003, her er i alle fall bildet som beviser oppmøte en gang i 2003.

Torleif har i tilegg til Novaen en andregenerasjons Camaro fra 77? med smallblock og firetrinns manuell. Den er planlagt ombygget med en 454 LS6 big-block Chevy og sekstrinns manuell. Delene er allerede anskaffet, så da er en jo et godt stykke på vei. Det finnes også en firedørs Cadillac Fleetwood fra midten av femtitallet (1955) som er i Torleifs eie. Cadillacen er forløpig under lagring i vent på at Torleif skal fikse den også.