1975? Dodge Custom

eier: Kjartan Høiby

 

 

 

Dodgen er en arbeidsbil så da er det vel mest naturlig å vise den i arbeid.
Modellen heter Custom så her er det snakk om en original Dodge Custom og ikke en customisert Dodge)

 

 

 

 

 

Litt oppskrapet på hjørne, men ellers i ganske bra stand med tanke på at den har tjenestegjort som arbeidsbil. Tidstypisk front. Kjartan har gjort mye på Dodgen både med karosseri (inkludert ny lakk) og det tekniske.
 

 

 

 

 

Spartansk, men funksjonelt dashbordet. Designet er upåklagelig, men med en så sparsomt utstyrt truck blir det naturlig nok veldig nakent.
"Four on the floor" eller "fire hakk i golvet" som blir den norske versjonen er tøft på en slik arbeidsbil. Det har tidligere sittet automat i bilen, men etter et bytte med Pedersen ble det manuell som er mer praktisk og kler en arbeidsbil. I operasjonen byttet man rattstamme, pedaler og alt annet som et slik bytte medfører.
Merk den herlige girstanga!

 

 

Sofaen er byttet, men passer godt inn i stilen. Ingen tvil om at det en arbeidsbil når en ser den som tidligere nevnte sparsomme/spartanske innredningen. Legg merke til hvor langt opp girstanga rekker! Tøft!
 
Motoren er en hederlig sterk og driftsikker 318 (treg18 på norsk...)
 
Her har Kjartan lastet opp med sandblåsesand. En praktisk bil er det når en driver med sandblåsing og alt mulig annet som eieren gjør. Kjartan har snekret nytt plan som er meget praktisk. Planet på denne utgaven er ganske langt og dermed får en med seg mye! Legg merke til det lange overhenget bak. Her er det virkelig snakk om en lang ramme