1967 Oldsmobile Cutlass Holiday coupe

eier: Nils Ove Rudshagen

 

 

 

Første prøvetur etter opp-pussing. Her fortsatt med røde skilt.
 

 

 

 

 

Rene fine linjer, god flyt og gode proporsjoner. Felgene hadde ovalt boltmønster og ble byttet ut mot noen andre alu-felger. Her ser en også av listene at dette er en Cutlass. Du fikk tre grunnmodeller av midsize Olds i 67; F85, Cutlass og Cutlass Supreme.  Cutlass Supreme var kun 2dht, 4dht og cab. 442 kunne kun fåes på 2 dørs utgaver av Supreme, så 442 emblemene her er en lett avslørt cloning.
 

 

 

 

 

Det er ikke lett å skjønne hvor mye arbeid Cato la ned på bilen før en ser bilde under og over her og sammenligner. Bilde under er "før bilde"...
 

 

Ingen tvil om at sideskaden var stor
 
Før bilde av motoren
Motoren er en 350 hk 400 cu.inch  fra 69.
Originalt var det en 330 på 320 hk.
 
Før bilde av siden på bilen
utrolig bra jobb av Cato som rettet dette.
 
Mektig front, her dessverre skjemmet litt av at fangeren har fått seg en smell, men med tanke på hvordan denne frontfangeren så ut må en innrømme at de har gjort en bra jobb. Her er det et modifisert 442 panser på bilen. Cutlass skal ha et panser med list langs etter midten. Det diskrete scoopet over 442 rillene er laget av Cato på bestilling fra Nils.
 
Dessverre skjedde det noe med motoren og det ble skruing
 
Her er motoren montert sammen igjen, noe som dessverre ikke varte. Den måtte rives helt ned og overhales
 
Her er de tre som har sørget for at det ble bil igjen, eieren bakerst med håndlanger Sir William Tildrup langs siden og den som har gjort det meste av jobben Cato
 
Flott bakende. Bilen er modifisert med 442 deler. På 442 skal det være svart og ikke sølv rundt øvre lykter. De nederste lyktene i støtfangeren som her er røde skal være ryggelys på Cutlass.  Kommer vel tilbake med flere bilder når detaljene er på plass.

Det ble produsert 29799 Cutlass Holiday coupe som denne i 1967