1955 Cadillac convertible

eier:

 

 

 

Ole tok ut Cadillacen i 2002  etter 7 år i garasjen, ting tar som kjent tid. Det er jo ikke lett når man har 21 objekter av typen kjøretøy (nærmere forklart lenger ned)
 

 

 

 

 

Cadillacen har en historie i distriktet. Steinar Kisamoen fra Eidskogen kjøpte denne Cadillacen allerede 86. Det vil si at den var blant de første biler som kom inn på tredveårsregelen. Har hørt at bilen har tilhørt en eldre dame oppe i Beverly Hills så da passer den vel godt i vårt distrikt. I Kisamoens eie  ble cadillacen påkjørt av en bil, med det resultat at Cadillacen ble så skadet at Kisamoen ikke så seg i stand til å gå på en så omfattende oppretning. Ole kjøpte dermed Cadillacen og fikset den opp. Resultatet er som øverste bildet viser. Tiltross for omlakkering i "resale Red" er altså Cadillacen ikke solgt, eller forsøkt solgt. Den ble brukt flittig noen år etter opprettingen, men havnet igjen i garasjen frem til tilbakekomsten nå i 2002.
 

 

 

 

 

Ole er som tidligere nevnt en samler. Ikke alt Ole samler på er amerikansk. I tillegg til amerikanske biler samler også Ole på Kadetter (ja, du leste riktig Opel..) og han samler på skalabiler (og da særlig Nascar-modeller) og på amerikanske stater... (ehh den var vel kanskje litt kryptisk, og krever forklaring: det vil si Ole har som mål å besøke alle amerikanske stater. Han har ved en anledning sagt opp jobben for å reise rundt i USA et halvt års tid. Nå er han tilbake i jobb her i Norge, men reiser "over" iallefall en gang i året.
 

 

Her er glimt av interiøret. Her kan en også de at det er "autronic eye" på dashbordet, hvilket innebærer automatisk avblending. Gulvmatta er noe slitt, men biler skal brukes og biler skal ha patina. Det blir kjedelig hvis alle biler blir strøkne og mister preg av bruk. Dette er selvfølgelig meninger som det diskuteres rundt, men det er bra. Kom igjen si hva du mener. Legg inn et innlegg i gjesteboka.
 
Her er maskinrommet. Motoren som sitter her nå er fra Oles coupe som er under restaurering. Motoren i cabben skal overhales og kommer etterhvert på plass igjen. Luftfilteret på disse cadillacene er klassiske og ble brukt på en del Hot Rods på femti og tidlig sekstitall i USA. Hot Rodderne brukte da selvfølgelig også motorene! Motoren det er snakk om her er en 331 som ble introdusert i 1949 med 7,5 i komp og 160 hester. I 1955, som her var kompresjonen økt til 9 ; 1 (og det var andre topplokk) motoren ytet 250 hester. I Eldorado kom den med to firportere og ytet da 270 hester. Året etter (1956) kom motoren med økt borring og ble da på 365 cu.inch.

Ole har i tillegg til Cadillacen en tilsvarende coupe (under restaurering), en 94 Suburban som bruksbil + mer som vi kommer tilbake til senere. Regner med at Ole kommer med mye bilder etterhvert, både av biler og turer i USA

Ole er forøvrig sittende formann i ACC Glåmdal