1960 Plymouth Savoy sedan

tidligere eier: Jan Werner Smedstad/ Inger-Lill Frantzen
Nåværende eier: Inger-Lill Frantzen

 

 

Dette er slike biler som opprinnelig gikk i Norge; fire dører og av billig modell.
Billig modell vel å merke i amerikansk forstand. Her "hjemme på berget" i Norge var du nok kongen på haugen om du kom med et slik "dollarglis" i 1960. Privat bilismen var akkurat sluppet fri og de fleste måtte nøye seg med import fra Øst-Europa eller om man var heldig ei VW boble..

 
"Dog Dish" hubcaps passer godt på en billig modell. Hvit stripe på dekkene er viktig for utseende på en slik bil. Cromede fendershirts passer vel ikke så godt inn på en billig bil, men er jo klart en bedring på utseende om en ønsker at bilen skal ha inntrykk av å være en cruiser. Tofarge kombinasjon med hvitt tak er jo også med på å heve standarden. Kanskje en kan tenke seg at han som opprinnelig kjøpte bilen og kun hadde råd til en billig modell, etter hvert fikk tilgang til litt ekstra penger og virkelig trådde til med å kjøpe CROMEDE fendershirts...
 
Her kommer halefinnene virkelig til sin rett.  "Jet Age Missils" emblem  på finnene bak. Disse bilene hadde selvbærende karosseri og torsjonsfjæring foran.
 
"Brakker" eller enda verre "negerbuss" er kjente utrykk i Norge på fire dørs modeller i Norge, men disse fire dørs biler er en viktig  del av vår bilkultur som vi plikter å bevare for ettertiden. Nå som svenskene er så ivrige på å kjøpe femtitalls biler i Norge, kanskje dette er det vi vil sitte igjen med; De opprinnelige norske bilene...?! (Litt underlig å se hvordan fargene skifter på bilder tatt med forskjellige kameraer og  under ulike værforhold.)
 
Her kan man også se den ganske enkle innredningen.
Enkel utsmykning av bakenden på bilen. Cleant!