1957 Chevrolet Bel Air

tidligere eier: Sæther gutta

 

 

 

Slot mags, lifted rear end, small block chevy with camel hump heads and bench seat and four on the floor. Black inside and out...
Var vel omtrent slik det skulle være, klassisk stuk som varte i femti år?  hehe Tror nok at slot mags er på vei til å bli "inn" igjen resten har jo hele tiden vært klassisk.

 

 

 

 

 

Girls wanted i bakruta, joda, var nok slik vi husker Sæther gutta.
Tror ikke dem kan nekte på at damer var første prioritet, og så fort dem fikk med seg noen bar det rett opp på "Delta" som dem kalte stedet.
Bortsett fra damer ble det jo litt pedalen i botten med påfølgende ras... Fire hakk i golvet og smallblokk chev med musse pigg topper gikk ganske bra.

 

 

 

 

 

Kjent framferd i god glid over stasjonstomta, bilen stod ikke lenge rolig så lenge det var damer tilstede i gata.

 

 
Chevroleten kjøpte gutta hos Torbjørn i Rottneros, Sverige,  påsken 87.  Så de importerte den selv. Torbjørn hadde vel skkurat fått den hjem fra USA. Det var litt ulike eierforhold de tre Sæthergutta imellom, og på slutten ble 57'n "restaurert" dvs. den var vel ikke dårlig, så det dreide seg om en opp-pussing.

Bjørn prøvde å finne igjen 57'n for en par år siden, noe som ikke skulle vise seg lett.
Bilen går i dag i Daventry UK, nær Birmingham, og da skjønner vel de fleste at det dreier seg om England. Bilen var dessverre ikke til salgs, og ville nok også blitt dyr å kjøpe i England. Norge er vel snart det eneste landet i verden der femtitalere er billige, med det sørgelige resultat at det er mer eksport enn import på den fronten,

Bjørn Sæther har i dag en annen 57 som du kan lese om her...