1956 Pontiac

eier: Tom Kvesteberget

 

 

 

En av klubbens tidligere formenn Kjetil Furuberg kjøpte og importerte denne Pontiac'n fra Sverige. Han kjøpte den hos (den for oss lokale kjente) Torbjørn som driver Suncar i Rottneros. Tom Kvesetberg kjøpte den av Kjetil. Bilen står nå lagret, og er under utbedring. Golvet er reparert med nytt stål, med riktige presninger. Motoren og kassa skal også få seg ett oversyn + at front og bakruten er tatt ut for å renske opp litt rundt dem.
 

 

 

 

 

Bildene av bilen her er tatt på klubblokalet på Brandval, krittmerkene på rutene fra transporten over atlanteren er fortsatt tilstede.
Litt artig at Pontiac fortsatt i 1956 hadde "SilverStreak" designet sitt, et flott varemerke.  GM modellene hadde mye til felles disse årene. Tak, vinduer og dører på denne modellen er f.eks nesten identisk med Chevrolet, Buick  og Oldsmobile fra samme år.

 


 

 

 

 

Pontiacen var hel og fin bortsett fra som nevnt litt rust i golvet. Interiøret var omtrekt i USA. Så da får vi bare håpe det ikke tar for lang tid før denne fine femtitalleren er på norske veier igjen.
(Det er jo moro at ikke alle femtitallere er solgt til Sverige enda ;-)
 

 

Tok et bilde av Pontiacen sist jeg var hos Tom. Her er det (høsten 2003).  Han har visst tenkt å rydde litt rundt den og sette i gang med den igjen. Vi håper det og venter spent. Rusten i golvet er i alle fall byttet ut med nye plater i riktig profil.